Wijnproeverij

Wijnproeverij

Elke maand een proefmoment

Elke eerste zaterdag van de maand kun je wijnen proeven in Het Wijnkwartier. We starten om 13.00 uur en sluiten om 16.00 uur. Noteer de proefmomenten in je agenda. Je bent van harte welkom.

Een avondje uit

Onze wijnproeverij is een onvergetelijk en heerlijk avondje met wit, rosé, rood, port en meer. Aan de hand van een wijnmenukaart proef je kwaliteitswijnen uit Italië, Frankrijk Spanje en Portugal. We organiseren de proeverijen in kleine groepen. Dan heb je veel ruimte om vragen te stellen. Omdat we de chateaus en de wijnmakers kennen, kunnen we je alles vertellen over de kenmerken van de wijnen en hoe die tot stand zijn gekomen.

Kwaliteitswijnen: van heerlijk fruitig tot zware jongens

Tijdens de wijnproeverij, vertellen we bij elke wijn over het land van herkomst, de gebruikte druiven, de geur, kleur en smaak, het gebied en de eigenschappen van het chateau. Daarnaast lichten we toe hoe kwaliteitswijn wordt gemaakt. Na deze proeverij weet je precies wat het verschil is tussen een fabriekswijn en wijn van een chateau.

De wijnen lopen uiteen van ‘heerlijk fruitig’ tot ‘zware jongens’. De afsluiting van de wijnproeverij bestaat uit ‘De verrassing van de avond’ die je blind gaat proeven!

Meer informatie?

Wil je graag een wijnproeverij organiseren of bijwonen? Bel naar 06 25 46 04 13 of mail naar info@hetwijnkwartier.nl.

Bekijk naast onze wijnproeverij ook eens de mogelijkheid van een wijncursus of wijnworkshop die Het Wijnkwartier verzorgt.