Over ons

Over ons

Wij zijn John en Pleun de Bruijn. In 2008 besloten we van onze passie ons beroep te maken. In Het Wijnkwartier startten we met de verkoop van wijnen. Het Wijnkwartier is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen onderneming en is een onderdeel van ons bedrijf Clavis Wijnimport.

Onze historie in een notendop

Sinds 2008 verzorgen we wijnproeverijen op locatie. Destijds kochten we wijnen van andere importeurs in Nederland. De kwaliteit van die wijnen liet erg vaak te wensen over. Daarom zijn we gestart met eigen import van wijnen uit Portugal. Om de wijnen goed te kunnen opslaan, betrokken we na een grondige renovatie een voormalige schoenfabriek aan de Diessenseweg 35 in Hilvarenbeek. Deze locatie bood ons de mogelijhheid verder door te groeien. Intussen werken we samen met wijnhuizen uit Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië.

Het Wijnkwartier voor proeverijen

Sinds 2011 hebben we een eigen ruimte voor wijnproeverijen, wijncurssen en wijnworkshops. Die verzorgen we voor sommeliers (vaak vinologen) én particulieren. Onze kennis komt niet alleen uit de opleidingen die we hebben gevolgd. De wijnmakers zijn onze leermeesters. Van hen leerden we alles wat met wijn te maken heeft. Van het kweken van druiven tot en met het hele vinificatieproces.

Het unieke van Het Wijnkwartier

Als wijnimporteur hebben we een goede band met de wijnmakers en de chateaus. We selecteren chateaus op zuiverheid van hun wijnen. Deze selectie neemt vaak enkele jaren in beslag. De wijnen leveren we aan collega-importeurs, wijngroothandelaren en aan particulieren die een goed glas wijn herkennen. Dat is het concept van Het Wijnkwartier. Hierdoor is de verhouding tussen kwaliteit en prijs uniek! De kwaliteit staat bij ons altijd voorop.

 

Winery-basement
Bunch-of-grapes
vineyard-view

Tasting Room

Taste some of our finest wines

Tasting room